بازدید امروز : 62
بازدید دیروز : 56
آیا بدون ازدواج نمیشه وارد سیروسلوک شد؟
دوست گرامی. ازدواج باعث آرامش انسان می شود و نقش فراوانی در حفظ ایمان دارد, اما اینطور نیست که جوان مجرد نتواند سیر و سلوک کند. وقتی انسان بالغ می شود, خود به خود وارد سیر و سلوک می شود و باید از واجبات شروع کند. این همان سلوک دینی است. اول قرب فرایض, یعنی واجبات است و بعد قرب نوافل, یعنی مستحبات. و این همه برای خدایی شدن انسان است. سلوک یعنی راهی که به خدایی شدن تمام اندیشه و اخلاق و عمل و اعضا و جوارح انسان می انجامد و این در هر زمانی ممکن و بلکه وظیفه است. موفق باشید.
در حین اذان گفتن فیلمی را می دهد که مورد علاقه ام هست از طرفی هم می خواهم نماز اول وقت بخوانم ولی اگه نماز بخونم فکرم پیش فیلم خواهد بود ولی اگه بعدا بخوانم با کیفیت بهتری خواهم خواند باید چیکار کنم؟
دوست گرامی. مومن اشد حبا لله است, یعنی چیزی را مانند خدا دوست ندارد. شما در این سوال میان دوراهی هستید, فیلمی که دوست دارید و خدایی که دوست دارید. خودتان انتخاب کنید. هر کدام را که بیشتر دوست دارید همان را انتخاب کنید. اینکه گفته اند اول وقت نماز بخوانید و فضیلت خاص دارد, به خاطر این است که انسان در این زمان با خواسته های دیگر خود به خاطر خدا مخالفت کند. به خاطر این است که مومن خواسته خدا را بر خواسته خود ترجیح دهد. به خاطر این است که عشق خدا را بر هر عشقی مقدم بدارد. امتحان عشق و پرستش است. انتخاب با شما است. ولی محبت خدا کجا و دوست داشتن فیلم کجا. توجیهی که آورده اید نیز باعث می شود انسان همیشه نماز اول وقت را به خاطر چیزی که فکر می کند در آن لحظه درگیر آن است رها کند و خود را توجیه کند که بعدا بهتر و با کیفیت تر خواهم خواند و از نماز اول وقت و قرب الهی محروم بماند. موفق باشید.
اگر شخصی سوالی از ما بپرسد و ما نخواهیم او از آن موضوع خاص سر در بیاورد باید چه بگوییم تا دروغ نشود؟
دوست گرامی. می توانید توریه کنید. توریه عبارت است از اینکه انسان بدون اینکه دروغ بگوید، به گونهاى حرف بزند که طرف مقابل؛ برداشت دیگرى کند. نقل است یکى از اهل سنت از شیعهاى پرسید جانشین بعد از پیامبر(ص) کیست؟ شیعه جواب دادند کسى که دخترش در خانه او است. آن شخص تصور کرد که ابوبکر را مىگوید؛ چون دخترش عایشه زن پیامبر بود. ازاینرو، آزارى به شخص شیعه نرساند؛ در حالى که منظور او امیرالمؤمنین(ع) بود. موفق باشید.
برای افزایش اخلاص یه راه حل کاربردی بگید؟
دوست گرامی. اخلاص یعنی خالص نمودن اندیشه و نیت و اخلاق و عمل و عبادت و تمام اعضا و جوارح برای خدا که دو نکته اساسی در آن لحاظ می شود. یکی اینکه خود عمل و اندیشه و سخن گفتن و عبادت و مانند آن عملی خدایی و خدا پسند باشد, و دیگر اینکه انسان این عمل خداپسند را برای رضای خدا انجام دهد و نیت و انگیزه اش هم خدایی باشد. آنگاه وقتی عمل و نیت خدایی شد, نتیجه اش خدایی شدن تمام وجود انسان می شود و آدمی به کمال و سعادت نهایی خود می رسد. به عبارتی شرط کمال انسان اخلاص است, به معنی خالص سازی تمام ابعاد وجودی انسان برای خدا و به قصد خدایی شدن کامل انسان. موفق باشید.
حکمت توصیه به صبر بر بیماری و تحمل آن و ثوابهای مربوطه چیست؟ آیا مربوط به انواع خاصی از امراض است؟ حد و حدودش تعیین شده؟ اگر این همه اجر دارد، دعا برای سلامتی، با آن منافات ندارد؟ چون فرار از ثواب می شود!
پاسخ: دوست گرامی. به طور قطع سلامتی از بیماری بهتر است و ما باید از خدای متعال سلامتی بخواهیم. کارهای مفیدی که انسان در حال سلامتی می تواند انجام دهد با حالت بیماری نمی تواند و اینطور نیست که ثواب بیماری از سلامتی بیشتر باشد. اما اگر انسان در اثر حوادث زندگی بیمار شد در این صورت اگر برای خدا صبر پیشه کند و زبان به گله و شکایت نگشاید و ایمان خود را زایل نکند, قطعا ثواب فراوانی نصیب او از این جهت خواهد شد. چون خدای متعال عادل است اگر کسی دچار آسیب بشود, باید بداند که این تحمل آسیب و درد بی پاداش نخواهد بود و حداقل از گناهانش کاسته می شود. موفق باشید
می خواستم بدونم کسی در مقام کارشناس فرهنگی در دانشگاه چه کار باید انجام دهد که دانشجویان به سمت نماز و قرآن گرایش پیدا کنند؟ چه طور می شود دانشجویی را قرآن خوان و یا نمازخوان کرد؟
پاسخ: کاری که شما می توانید انجام دهید, تقویت معنویت از طریق دادن اطلاعات عمیق و تاثیر گذار در قالب های جذاب است. در زمینه هدف زندگی (معرفت خدا و خدایی شدن انسان) خودشناسی, نقش دین, اسرار نماز و عبادت, تاثیر قرآن کریم, روش معرفت خدا, روش خودسازی, تاثیر معنویت در زندگی انسان, اعتقاد به معاد و ایجاد ترس از خدا و قیامت و رفع شبهات دینی و موضوعاتی از این دست که ایمان و عمل را تقویت می کند, می توانید به آنها کمک کنید تا به سوی دین و اعمال دینی گرایش پیدا کنند. البته عمل خود هدایت گران فرهنگی نیز یکی از مبناهای مهم دعوت دینی است. دعوت با عمل و گفتار باید انجام شود. موفق باشید.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید